fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
18
februari

Leesactiviteiten met de leesconsulent van De Bieb op School

In november 2019 ontvingen wij van de Rabobank een stimuleringscheque van de Bieb op School. Dit bedrag mochten wij inzetten om het lezen te stimuleren op school. Een deel van het bedrag is besteed aan het inkopen van leesstimuleringsactiviteiten die de leesconsulent van de Bieb op School kwam geven. Maandag 17 en dinsdag 18 februari was het zover; alle groepen hebben een bezoekje gehad van juf Evelien van de bieb. 

De volgende activiteiten werden onder andere in een aantal groepen uitgevoerd; De leerlingen begonnen met een raadspel, een ingepakt boek met alleen een paar woorden erop die het boek beschreven. Ze kregen de vraag of ze het boek zouden willen lezen of niet? En waar let je altijd op als je een boek kiest. Vooral de voorkant, achterkant en titel werden genoemd. In de verpakking zat het boek ‘Koning van Katoren’ een leuke tip voor de kinderen om te lezen. Deze is nu te koop in de boekwinkels voor €2,-

Daarna speelden ze ‘The Voice of Holland’ voor boeken. Iedereen ging omgedraaid op zijn stoel zitten en er werd een stukje van een boek voorgelezen. Als je het boek leuk vond, mocht je omdraaien en vertelde je aan het eind waarom je voor het boek gedraaid was. We hebben nieuwe tips en ideeen gekregen om leuke boeken te gaan lezen!

Bij de kleuters werd het boek 'tangram kat' voorgelezen. De 7 stukjes van de tangram veranderde in het verhaal steeds in iets anders. Zo ontdekten we dat je met deze stukjes zoveel verschillende dingen kunt vormgeven. Dit mochten de kinderen zelf ook proberen en ontdekken.