fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
2
juni

Studiedag 'toekomstgericht onderwijs'

Donderdag 28 mei hebben we, tijdens de studiedag, als team nagedacht over toekomstgerichte onderwijszaken. Deze toekomst kan dichtbij zijn (volgend schooljaar) maar ook over een aantal jaar. Ter introductie hebben we gekeken naar een filmpje over de 'Toekomststoel'. Deze stoel staat op het bestuurskantoor en was tijdelijk even bij ons op school.

De gedachte achter deze stoel is dat op deze stoel de leerling van de toekomst zit op het moment dat je in gesprek gaat over toekomstplannen. In het gesprek neem je dan de stem van deze leerling mee. Wat heeft deze leerling nodig op het moment dat hij/zij bij ons op school komt? Wat heeft hij/zij nodig gedurende zijn/haar basisschoolperiode? Wat heeft deze leerling aan bagage nodig als hij/zij de overstap maakt naar het voortgezet onderwijs? Welke vaardigheden, competenties en kennis willen wij de leerlingen meegeven? Tijden veranderen immers en daardoor moeten er wellicht ook andere keuzes gemaakt worden in het onderwijs dat gegeven wordt. 

De zaken die wij op deze dag besproken hebben, gingen onder andere over 'onderzoekend leren', werken in basisgroepen, nieuwe methode voor rekenen, cultuureducatie, formatie en scholing. In de laatste periode van dit schooljaar zal duidelijk worden welke keuzes wij hebben gemaakt voor het komende schooljaar met in gedachten de leerling op de toekomststoel.