fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
22
september

School op Seef - een veilige schoolomgeving

In 2017 heeft onze school het verkeersveiligheidslabel ontvangen van SCHOOL op SEEF. SCHOOL op SEEF is een initiatief van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland en helpt leerlingen van basisscholen om zich veilig en verantwoord te gedragen in het verkeer. Het programma bevat allerlei soorten lessen: van leerzame filmpjes tot uitdagende verkeersplaten, en van uitleg in de klas tot speelse oefeningen in de praktijk. Het geeft ons alle hulpmiddelen om met verkeersveiligheid aan de slag te gaan, maar de school kan dit niet alleen.

Wat zo mooi is aan SCHOOL op SEEF is dat het bestaat uit een samenwerking tussen school, gemeente en (verkeers)ouders, zodat niet alleen de school, maar de hele omgeving veiliger wordt. Een label van SCHOOL op SEEF is 3 jaar geldig en dan moet de school her-labeld worden. De commissie verkeer heeft onlangs een her-label aangevraagd en er heeft een gesprek plaatsgevonden. We kijken hier met een goed gevoel op terug en nu is het afwachten of we binnenkort daadwerkelijk het her-label zullen ontvangen.

In de week van 14-18 september hebben we als school meegedaan aan de Schoolbrengweek. Wat zijn we trots om te zien dat zoveel leerlingen lopend, steppend of fietsend naar school komen. We moedigen u en de kinderen aan dit vol te houden, want naast dat het gezond, leuk en beter voor het milieu is draagt het ook bij aan een veiligere schoolomgeving. Wanneer het niet lukt om lopend of met de fiets te komen, willen we u vragen niet met de auto het Weegpad op te rijden. Dit geeft vaak gevaarlijke situaties. Op de Wolweversweg is een afzetzone. U kunt daar eventjes stoppen om uw kind(eren) uit de auto te laten stappen zodat zij zelf naar school kunnen lopen. Als afsluiting van deze schoolbrengweek hebben de kleuters hun step of fiets mooi versierd op school....wat een feest!

28 oktober staat onze eerste SCHOOL op SEEF praktijk ochtend gepland. Uiteraard worden hierbij de RIVM maatregelen in acht genomen. Zoals we hierboven al aangeven kunnen we dit niet realiseren zonder hulp van ouders. Dus....kunt u deze ochtend meehelpen om verschillende groepjes te begeleiden tijdens een praktijkles wilt u dit dan bij onze verkeersouders kenbaar maken? 

Diane Wessels (rene.diane@hetnet.nl) of Linda van den Heuvel (heuvellinda@hotmail.com