fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
19
april

Plastic doppen sparen voor blindengeleidehonden

Ook dit schooljaar zamelen wij weer plastic doppen in. Vandaag werden ze weer opgehaald door mevrouw Ella van Dienst. Zij zorgt ervoor dat de doppen op het juiste adres terechtkomen. Daar worden ze gesorteerd en verkocht aan een fabriek die ze versnippert. Van die snippers worden o.a. plastic pallets gemaakt. 

U kunt schone plastic doppen van flessen frisdrank, wasmiddel, melkflessen en andere zuivelpakken maar ook plastic dekstels van o.a. pindakaaspotten en andere soorten plastic potten mee naar school geven. Daar worden ze verzameld totdat ze worden opgehaald. Doppen waar een plastic pompje aanzit, kunt u niet inleveren want daarin zit een ijzerdraadje. 

Van het geld wat met deze actie wordt opgehaald, wordt de opleiding van blindengeleidenhonden bekostigd. Wij vinden het mooi dat we op deze eenvoudige manier samen een praktisch doel kunnen steunen. We bevelen deze actie dan ook van harte bij u aan. U steunt niet alleen het goede doel maar ook het milieu.

Omdat de 'doppenoogst' steeds minder wordt weer even een berichtje om u te helpen herinneren. We hopen volgende maand op een groot aantal doppen. Dank alvast voor het sparen!