fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
20
december

Schoolontwikkeling: zijn we educatieve partners?!?

Als team stellen we steeds een ander onderwerp centraal waar wij gedurende een periode mee bezig zijn. Aan het begin van het schooljaar waren dit o.a. dossiervorming (inclusief openstelling ParnasSys) en de ouder-kind-leerkracht gesprekken. Op dit moment is zijn we bezig met het onderwerp Educatief partnerschap!

Educatief Partnerschap gaat over de relatie tussen ouders/verzorgers en leerkrachten. Ouders en de school ondersteunen elkaar en proberen hun bijdragen zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen. Het doel van educatief partnerschap is het leren, de motivatie en de ontwikkeling van de kinderen te bevorderen, waardoor de schoolprestaties verbeteren. In het contact tussen ouders en school staat het kind centraal. Ouders en school zetten hun ervaring en kennis allebei in en zijn als partners gelijkwaardig. Zo kunnen we samen meer bereiken voor het kind dan ieder afzonderlijk!

Uw hobby of werk = interessant?!?
In het kader van dit onderwerp hebben we nagedacht over hoe wij ouders/verzorgers, naast door praktische ondersteuning & bij meeloopochtenden, meer zouden kunnen betrekken bij ons onderwijs.
Regelmatig werken de kleutergroepen aan een thema waarbij een ouder iets zou kunnen vertellen of kan laten zien over zijn/haar werk of hobby. Heeft u een hobby of beroep waarover u wel iets kunt vertellen of laten zien, dan horen wij dat graag! Zo weten wij wie we bij welk onderwerp eens uit kunnen nodigen. Wilt u hierover contact met ons opnemen via keuchenius@csgdewaard.nl.