fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
18
april

Fijne mei-vakantie & Pasen in het gezin?!?

De verhalen over Jezus die kinderen het meest aantrekken zijn waarschijnlijk die over Zijn krachten. Hij is een man van vele wonderen! Heer van de zee, meester van de stormen, overwinnaar van ziekten, overwinnaar van demon, opwekker van doden - er is niets wat Hij niet kan!
Hij is de ultieme superheld, cooler dan Batman of Superman.

En toch… Eén van de meest indrukwekkende geschiedenissen komt van enkele uren voor Zijn kruisiging. Toen leerde Hij zijn discipelen een onvergetelijke les over dienend leiderschap.

Knielend voor een ieder, nam hij een kom water en een handdoek en waste hun voeten. ‘Begrijpen jullie wat ik voor jullie heb gedaan? … Zoals Ik, jullie Heer en Meester, jullie voeten heb gewassen zouden jullie ook elkaars voeten moeten wassen’ (Johannes 13:12,14).

Jezus heeft ons bevrijd door dienen en lijden. Zijn voorbeeld van nederigheid is iedere dag opnieuw een inspiratie. Vinden de mensen om je heen je af en toe eigenwijs, trots of zelfs arrogant? Heb je ook de neiging automatisch je agenda te vullen met dingen die je wensen en verlangens vertegenwoordigen?

Hoe ziet de voetwas nederigheid er bij jou thuis uit? Bedenk eens 3 voorbeelden; lukt het je ze (vandaag) uit te voeren?

Fijne en goede vakantie toegewenst!