fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
27
mei

Thema's van verhalen komende periode

De afgelopen weken vertellen we de verhalen over Ruth, een jonge vrouw uit Moab. Deze geschiedenis laat zien dat het leven soms heel anders loopt dan je verwacht. Maar Ruth laat het er niet bij zitten. Na bijzondere omstandigheden trouwt ze uiteindelijk een man en zal ze de oma worden van de grote koning David!
In de week voor Pinksteren horen de kinderen hoe de leerlingen van Jezus verder konden na
zijn hemelvaart. Ze wisten niet goed wat ze nog van hun toekomst konden verwachten nu hij er
niet meer was. Maar toen gebeurde het wonder: De Geest van God werd over hen uitgestort.
Daardoor konden ze verder gaan met wat Jezus begonnen was: de verkondiging van het
koninkrijk van God. Daar konden ze meteen mee beginnen!
Na Pinksteren vertellen we de verhalen over verschillende koningen die Israël bestuurd hebben. Na de dood van de grote koning Salomo kwamen er verschillende koningen die verkeerde dingen deden. Ze dachten niet meer aan de Heer en gingen in plaats daarvan andere goden vereren.
De ergste van al deze koningen, zo vertelt het verhaal, was koning Achab. Achab gelooft in de afgod Baäl. Er komt een grote droogte in het land, die Baäl – nota bene de god van de regen – niet kan verhelpen. Elia laat zien dat God wèl in kan grijpen.

Het thema van deze weken is: Geloof mij! Het is een overtuigende oproep. De profeten houden hun geloof niet voor zichzelf, maar willen dat andere mensen gaan delen in hun hoop en vertrouwen.
We hopen dat de kinderen weer inspirerende en betekenisvolle verhalen mogen horen in de klas!