fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
22
september

Nieuws vanuit het kamp van groep 8

Dagboek van de leiding....

Woensdag 21 september

Langzaam klinken er steeds meer kinderstemmen. Hier en daar gaat er een rits open en een enkeling waagt zich door de kou naar de toilet. Na een rustige,maar koude nacht, is het bijna tijd om op te staan. Een uurtje later hebben de meeste kinderen zich verzameld rondom het kampvuur om zo lekker op te warmen.

Na het ontbijt met een heerlijk, door de meester gebakken roereitje, stappen we op de fiets richting Dordrecht. Eerst door de Kiltunnel en vervolgens een flinke route. Op af en toe wat gezucht en gesteun na, verloopt de fietstocht voorspoedig en komen we na drie kwartier ongeveer aan in een wijk in Dordrecht, waar we een spel speelden. Nog een ijsje als afsluiting en toen hadden we weer genoeg energie om het laatste kwartier te fietsen richting het klimbos. De rest van de middag waren de kinderen, en de juffen en meester, vooral klimmend, slingerend en ‘tokkelend’ in de bomen te vinden. Om ongeveer 17u vertrokken we op de fiets terug richting de camping. Best pittig als je moe bent, maar met wat aanmoediging hebben de kinderen het gehaald en mogen ze trots zijn op hoe ze het hebben gedaan!

Op de camping wachtte onze visite, nog meer juffen en een meester, ons op met een heerlijke maaltijd! Na het eten je bord afwassen,nog even op de trampoline en een potje voetbal spellen en dan met alle juffen en meesters naar het ‘bos’ voor een spel. Uit het bos klonken diverse dierengeluiden die de kinderen in het donker moesten vinden.
De dag sloten we weer heerlijk af rond het kampvuur, met chips, worstjes en marshmallows en een sprookje voorgelezen door de meester. Inmiddels liggen alle kinderen en de meester al heerlijk te slapen en kruipen nu ook de juffen snel onder de wol. We kunnen terugkijken op een hele leuke en actieve dag!