fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
14
oktober

Kinderboekenweek 2024

De Kinderboekenweek 2024 zit erop! De afgelopen anderhalve week stond in het teken van leesbevordering. Het thema dit jaar was ‘Lekker Eigenwijs’. Als opening van het thema hebben we met de hele school een eigenwijze speurtocht gedaan, waarbij alle juffen en meesters met hun neus in een boek doken. De kinderen moesten daarbij raden welke juf of meesters verstopt zat en in welk boek zij lazen. Ook zongen we het lied van Kinderen voor Kinderen ‘Lekker eigenwijs’. 

Naast de foto waarbij de juf of meester in het boek dook, zijn ook filmfragmenten opgenomen waarbij de leerkrachten uit het boek voorlezen. Deze filmpjes keken alle groepen gedurende de week. 

Vrijdag 4 oktober kregen we bezoek van kinderboekenschrijver Frank Vester. Hij vertelde gedichten uit zijn eigen dichtbundel ‘Dikke duim dichtsels’ en hij zette de kinderen aan het denken met zijn raadsels. Aan het eind van de dag was er de mogelijkheid om één van zijn boeken te kopen, waardoor het leesplezier thuis verder kan gaan!

Na het bekijken van de boekfragmenten en de extra leesmomenten in de klas, hadden we afgelopen vrijdag alweer de afsluiting van de Kinderboekenweek. Als afsluiting hadden we een schoolbrede, eigenwijze dag! Kleding binnenstebuiten, twee verschillende schoenen, gekke haren, bedenk het zo gek en het kon deze dag! We zongen het liedje van Make Some Noise Kids ‘Van binnenuit’ en ‘Lekker eigenwijs’ van Kinderen voor Kinderen. 

Kortom, we hebben een geslaagde Kinderboekenweek gehad!