fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
22
mei

Nieuwsbrief mei 2023

Hierbij de nieuwsbrief voor de maand mei met daarin de belangrijkste informatie op een rij.

Veel leesplezier en u alvast een fijne meivakantie toegewenst, ook namens de collega’s, 

 

Rick Matser, directeur a.i.

Belangrijke data

8 mei                       Luizencontrole

10 mei                     School gebedsgroep

12 mei                     Inloopkwartier  groep 3 t/m 8 (gr. 1/2 op dinsdag en donderdag)

12 mei                     Bovenbouwgroepen in 's middag vrij

15 mei                     MR vergadering

16 mei                     Schoolreisje voor alle kinderen naar het Ouwehand dierenpark (Rhenen).

18 t/m 20 mei          School gesloten ivm lang Hemelvaart weekend

22 mei                     Studiedag team, alle leerlingen vrij

23 t/m 26 mei          Avondvierdaagse

29 mei                     School gesloten ivm Tweede Pinksterdag

30 mei                     Start toetsweken CITO

 

Personeel

In groep 6 en 7 werkt tot de zomervakantie juf Femke Veelenturf voor een aantal dagen. Hieronder stelt ze zichzelf voor:

 

“Hallo! Ik ben juf Femke en een echte Oud-Beijerland-local, maar laat me niet tegenhouden door de grenzen van m’n geboortedorp. Ik ben begonnen als leerkracht in het bruisende Rotterdam, waar ik met passie de jeugd heb opgeleid. Daarna heb ik mijn horizon verbreed en ben ik de zon achterna gereisd naar het prachtige Curaçao, waar ik niet alleen les heb gegeven, maar ook heb genoten van het tropische klimaat. Ik ben altijd een fanatieke reiziger geweest en heb daardoor vele avonturen beleefd en culturen ontdekt. Naast mijn passie voor onderwijs heb ik ook mijn eigen onderneming opgericht en de nodige ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. Nu ben ik terug in mijn hometown en ontzettend enthousiast om al deze kennis en ervaring in te zetten op de leukste school van Oud-Beijerland. 

Groetjes, Juf Femke””Vragenlijst voor ouders betreffende veiligheid op school.

Binnenkort krijgt u via de mail het verzoek om een vragenlijst in te vullen betreffende het veiligheidsgevoel en het sociaal-emotionele welbevinden van uw kind(eren) op onze school. Deze zogenaamde Bovenschoolse Module is uitgezet naar alle ouders binnen de Christelijke Scholengroep de Waard. Dit is nodig om een overzicht te krijgen op stichtingsniveau hoe ouders denken over het welbevinden van hun kind(eren). Van harte aanbevolen!!

 

Let op: Het kan zijn dat deze vragenlijst in uw SPAM terecht is gekomen!!

PS: Het verzoek is om deel te nemen aan deze enquête voor 12 mei as.


 

Studiedag 22 mei

Maandag 22 mei is de school gesloten i.v.m. een studiedag van het team. We gaan het onderwijs en de organisatie voor het komend schooljaar 2023-2024 voorbereiden.

 

Uitnodiging Dodenherdenking 4 mei a.s.

Op 4 mei organiseert Oranjevereniging Prinses Juliana zoals altijd de jaarlijkse dodenherdenking in Oud-Beijerland. In de bijlage treft u hierover een brief aan met informatie en het verzoek om dit aan de leerlingen kenbaar te maken. Tevens wordt u uitgenodigd om deel te nemen aan de bloem- en kranslegging.

 

Hoeksche Waard Actief!

Eind van de week begint de meivakantie. Er is weer genoeg te doen voor de kinderen in de Hoeksche Waard zoals sport- en knutselactiviteiten, actief in de natuur, poppentheatervoorstelling 

en nog veel meer. Zie voor het complete overzicht de bijlage of kijk op www.hoekschewaardactief.nl/activiteiten

 

Plastic doppen

Er worden op school nog steeds plastic doppen ingezameld voor de bekostiging van blindengeleidehonden. Mocht u deze nog sparen dan kunt u deze inleveren op het inzamelpunt op school.

 

Lezen in de vakantie.
Het is voor de leesontwikkeling van uw kind van belang om door te gaan met lezen tijdens de vakantie. Zeker voor de leerlingen die werken met het leesprogramma Bouw!. Zij behouden zo hun eerder opgedane vaardigheden. Het zal daarom goed zijn als u 3 of 4 keer per week samen met uw kind 15 á 20 minuten leest. Het advies is om in de week vaste dagen en momenten in te plannen. Zo is het voor u en uw kind duidelijk wanneer u hiermee aan de slag gaat. 

U kunt niet verder met het programma als er een toetsmoment aankomt. Wat u dan kan doen is de eerder gemaakte lessen herhalen. Het is voornamelijk van belang dat uw kind blijft lezen.
Ook voor leerlingen die niet met het programma meedoen is het belangrijk om dagelijks 15 minuten te lezen. LeesBingo en Lees en Kleur kunnen een leuke stimulans zijn voor uw kind. 

 

Vrijwilligers gezocht voor het leesprogramma Bouw!

Op school zijn een aantal nieuwe leerlingen gestart met het leesprogramma Bouw!. 

We zijn op zoek naar een opa, oma of ouder die een uurtje op maandag-, dinsdag- of donderdagmiddag samen met een leerling het lezen wil oefenen. Hierbij wordt een chromebook gebruikt. Als u belangstelling heeft kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar ib.keuchenius@csgdewaard.nl.

 

Instagram

Vanaf nu kunt u ons ook vinden op Instagram onder de naam: basisschool.keuchenius