fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
26
september

Kamp dag1

Met een heleboel lawaai en drukte druppelen de kinderen de klas binnen, de een wat nerveuzer dan de anderen, maar iedereen met veel enthousiasme en zin om te beginnen aan een onvergetelijke week.

We lopen naar de bus, knuffelen onze ouders nog snel even gedag en stappen in op weg naar de Loonse en Drunese duinen. Onderweg is het uiteraard een gezellige drukte in de bus. Aangekomen bij de duinen, krijgen we van de meester een spel, waarbij we allerlei voorwerpen van foto’s  moeten zoeken om vervolgens met het antwoord weer een nieuwe envelop open te maken. Uiteindelijk komen we er met alle antwoorden samen achter dat er 80 stappen moeten lopen 45 graden vanaf het startpunt. Daar liggen 4 golfballen verstopt die we mogen zoeken. Geen beginnen aan natuurlijk, maar wel een heleboel enthousiast zoekende kinderen en een heleboel lol met elkaar. Helaas, maar na meer dan een halfuur graven nog geen golfbal gevonden te hebben, moeten we toch echt terug naar de bus.

We rijden naar kamp Vught en daar wordt de groep in tweeën verdeeld. Beide groepen krijgen een rondleiding door het kamp. Heel indrukwekkend om te zien hoe de mensen daar vroeger gevangen zaten. Vooral het Joods monument met alle namen en leeftijden van kinderen die afgevoerd waren en het crematorium maakten veel indruk op ons.

We liepen met elkaar nog een stukje door het bos en via de fusilladeplaats weer terug naar de bus. Op naar het Kamphuis!

Bij het Kamphuis aangekomen, worden snel alle tassen uitgeladen, bedanken we onze leuke en gezellige buschauffeur Marleen en gaan we snel naar de slaapzalen om onze bedden uit te kiezen en op te maken.

Ondertussen begint de eerste corveeploeg onder leiding van Mark en Linda met het bakken van een heerlijke stapel pannenkoeken en die is dan ook binnen no-time verdwenen. De volgende corveeploeg mag afwassen en de andere kinderen spelen een potje voetbal, tafeltennis, een spelletje of iets anders. Inmiddels is het aardig donker geworden en dus tijd voor het schepenspel. Met wisselende groepjes op zoek naar posten in het donker, zonder zaklamp, zorgt uiteraard voor het nodige gegil en weer een hoop lol.

We sluiten de avond af met marshmallows boven het kampvuur en inmiddels liggen alle kinderen in hun bed. Bijna iedereen is stil, wij houden nog even de wacht voor de slaapkamers en duiken dan ook lekker ons bed in.

Een geslaagde eerste dag, welterusten voor nu en wij kijken uit naar nog meer van zulke leuke dagen!