fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
29
september

Kamp dag3

Het is nog stil, de meeste kinderen slapen nog als de stilte wordt doorbroken door het geluid van een aantal wekkers die afgaan. Vergeten uit te zetten door de kinderen. Meester Stijn springt uit bed en rent snel naar de bak met telefoons om te zoeken naar de telefoon die de stilte van de vroege ochtend verstoord heeft.

Het is inmiddels 7uur, dus komen steeds meer kinderen, de meesten nog half slapend, de ander al helemaal aangekleed, de woonkamer binnenstappen.

We ontbijten weer lekker buiten en spreken de planning van de dag door. Een dag waarin we vooral veel spelletjes gaan, rondom het kamphuis, in het dorpje en in bos en vlakbij het kamphuis.

Terwijl de corveeploeg de tafels afruimt en de afwas doet, vermaken de andere kinderen zich op de trampoline, het voetbalveld en de speeltuin bij het kamphuis. Ondertussen wordt het spel dat we straks gaan spelen klaargezet.

Het eerste spel is Mario kart. Op de skippybal een parcours afleggen, uitkijken voor de rondslingerende bananenschillen, de waterstraal die meester Stijn met veel energie op probeert te richten of de anderen dingen die je weg maar de finish belemmeren. Het skippyballen zelf is al een uitdaging op zich, maar de rest eromheen zorgt uiteraard ook voor de nodige hilariteit

Na Mario kart gaan we te voet richting het dorpje Vorstenbosch. Daar mogen we het ‘beroemde’ fotoboek spelen van Meester Stijn. Elk groepje krijgt een meester, juf of begeleider mee en een lijst met acties waarmee de kinderen punten kunnen verdienen tussen de 5 en de 15 punten. Afhankelijk van de ‘moeilijkheidsgraad’. Zo kunnen de kinderen 5 punten verdienen als ze 2 minuten lang met z’n allen hand in hand lopen, als ze een liedje zingen voor een voorbijganger of als ze op de foto gaan met vier handschoenen of drie pannen. Meer punten zijn te verdienen door op de foto te gaan met een persoon met de naam Hans, met een paard, op de foto in de badkamer, met een ijsje of terwijl je een spelletje schaak speelt. Hiervoor moet je natuurlijk wel eerst een beetje schaamte opzijzetten, want zonder aan te bellen of mensen aan te spreken, gaat het niet lukken.

Na een uurtje hebben we genoeg punten verdiend en lopen we verder richting het bos. Daar spelen we nog een paar potjes levend stratego om vervolgens weer terug te lopen naar het kamphuis.

Daar aangekomen beginnen we snel aan het eten en genieten we met elkaar van een lopend buffet met broodje hamburger.

Terwijl de corveeploeg de laatste afwas wegwerkt, beginnen de voorbereiden van wat voor de meeste kinderen misschien wel het hoogtepunt van het kamp genoemd mag worden; de bonte avond. Outfits en pruiken worden uit de tassen getrokken, haren gekruld, gevlochten en gestyled. Ook de jongens moeten er aan geloven met hun haar en zelfs make-up komt er aan te pas.

De avond zelf bestaat uit een hoop gekkigheid, dansjes en zelf een heel mooi gedicht! UDe kinderen kunnen jullie alle details vast veel beter vertellen en ook foto’s en filmpjes zullen nog volgen.

We sluiten de dag af met nog wat drinken, hier en daar wordt nog een spelletje gedaan en ook aardig wat kinderen vragen of ze vast moeten gaan slapen. Rond 1 uur is alles stil en sluiten wij de dag nog even met elkaar af om vervolgens zelf ook snel te gaan slapen.

Drie dagen zitten erop. Morgen opruimen en dan is het alweer de laatste dag. De tijd is voorbijgevlogen en tot nu toe is het echt genieten! Hier en daar merk je wel dat de moeheid toe begint te slaan, maar dat mag de pret van deze week niet drukken. We gaan morgen nog een hele leuke dag tegemoet en dan weer op naar ons eigen huis, ons eigen bed en lekker weer thuis bij papa en/of mama.