fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
6
maart

Schoolbrede opening project ‘75 jaar bevrijding’

Dinsdag 3 maart kwamen we met de hele school bij elkaar voor de opening van ons project ‘75 jaar bevrijding’. We luisterden naar juf Jenny die 'the last post' speelde en meester Stijn die een korte presentatie gaf over vrijheid. Onder andere de vrijheidsmonumenten in Oud- Beijerland kwamen aan bod maar ook de poort in de Belgische stad Ieper. Bij deze poort was Job uit groep 8 pas geweest en hij vertelde kort iets over deze poort en dat daar ook iedere avond 'the last post' gespeeld wordt. Daarna luisterden we met elkaar naar het lied Vrij

Nadat de leerlingen van groep 1 t/m 4 ging weer terug naar hun eigen groep gingen, keken de leerlingen van groep 5 t/m 8 met elkaar naar de animatie 'De oorlog in 7 minuten' . Daarna speelden zij, onder leiding van juf Karin, de quiz '75 jaar bevrijding'. Ze kregen 12 vragen en lieten door middel van de keuzebriefjes zien welk antwoord het juiste was volgens hen. 

De komende weken wordt in alle groepen aandacht besteed aan het thema '75 jaar bevrijding'. Voor alle groepen staat er een uitje gepland dat te maken heeft met hun projectonderwerp. Op woensdagavond 25 maart is onze projectavond. Tussen 18.30 en 20.00 uur kunnen ouders en belangstellenden komen kijken wat er in de diverse groepen heeft plaatsgevonden.