fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
26
maart

Les op afstand

De school is gesloten...de leerkrachten en onderwijsassistenten hebben plots op afstand een groep te begeleiden en u als ouder kreeg er ineens een beroep bij...juf of meester zijn. Gelukkig weten we elkaar goed te vinden en maken we er met elkaar het beste van. Om u nog meer te ondersteunen, delen we hierbij de link van ouders.lesopafstand.nl waar u allerlei informatie over dit onderwerp kunt vinden. 

Een kleine tip: oefen met uitgestelde aandacht. Op school heeft uw zoon/dochter niet constant een juf of meester naast zijn/haar tafeltje. Ze moeten het, na de instructie, ook even zelf proberen. Thuis kan dat ook prima. Geef bijvoorbeeld 3 post it's met een vraagteken waarmee ze uw hulp in kunnen schakelen. Op het moment dat, na de uitleg van de opdracht, uw zoon/dochter vastloopt, kan hij/zij een vraagteken inzetten. Zijn de vraagtekens op dan gaan ze eerst even verder met iets wat ze wel zelfstandig kunnen. Uiteraard moet wel even afgesproken worden hoe lang ze met deze vraagtekens moeten doen; is dat een half uur of een uur? Hiervoor kunt u bijvoorbeeld een kookwekker zetten of een digitale timetimer. 

Ook voor het team is het in deze periode bijzonder werken. Zij werken vanuit huis of komen af en toe naar school om daar allerlei dingen voor te bereiden en/of de leerlingen te begeleiden. Hieronder kunt u zien hoe een aantal van hen dit doet. 

Hier kunt u de brief van dhr. Tuk, voorzitter van het college van bestuur, lezen over het vervolg van het thuisonderwijs.