fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
6
april

Een inkijkje in het leren op afstand.....bij groep 4

Een kijkje 'thuis' in groep 4.

 
Om 11:00 uur gaat groep 4 dagelijks met elkaar online. De kinderen die kunnen en willen sluiten hierbij aan om te kletsen, naar een instructie te luisteren, te genieten van het voorlezen... etc. Elke dag proberen we in groep 4 iets anders te doen. Zelfs een spreekbeurt kan via google-meets!
 
Het is 10:58 uur; juf Ingeborg opent de link om online te gaan. Ze ziet dat er al veel kinderen online zijn. Zodra ze online komt hoort ze de stemmen van de kinderen weer. Het klinkt gezellig! '' Hoi, juf!'' '' Hé, daar is de juf ook!''
De stemmen gaan even door elkaar, maar om 11:00 uur, zodra de juf zegt dat we gaan beginnen, gaan heel netjes alle microfoons uit. 

Vandaag ging dat iets anders, want er was er vandaag een jarig. Alle microfoons gingen weer aan en de jarige mocht vertellen welk liedje we gingen zingen. Het klonk heerlijk chaotisch door elkaar, maar zo konden we toch even zingen voor de jarige.... HOERA!.. en daarna gingen de microfoons weer uit.
 
Juf Ingeborg had een aantal woordjes opgeschreven waarin 1 fout stond. De kinderen moesten denken aan het woordpakket wat ze thuis geoefend hadden. Aan de kinderen de opdracht om de fout eruit te halen. Alle fouten werden er uitgehaald en de kinderen konden de juf vertellen wat er dan wél moest komen te staan.
 
Na een praatje met elkaar, waar om de beurt de microfoon even aan kan, was het tijd om af te sluiten. Er wordt uitgebreid gezwaaid en daarna verlaten we het gesprek.
 
Veel kinderen waren al hard aan het werk geweest voor het videobellen en geregeld worden de plannen voor na het werk al even gedeeld met de klas. Nog even en ze zijn klaar met het werk van vandaag...
Naast de groepsmomenten met de klas worden er ook momenten met kleine groepjes gepland voor extra instructie of even korte gesprekken.

Morgen zijn we er weer! Dan mogen we weer heerlijk luisteren naar het voorlezen...