fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
7
april

Een inkijkje in het leren op afstand...bij groep 8

De leerlingen van groep 8 kunnen onder schooltijd inloggen via Google Meet om 09.00 uur, 10.00 uur en 11.00 uur. De kinderen kunnen dan vragen stellen aan juf Renée, juf Grada en/of meester Stijn. Sommige leerlingen komen inderdaad met vragen, anderen komen voor een kletspraatje en weer anderen vinden het gewoon fijn om wat achtergrondgeluiden te hebben.

Behalve via Google Meet werken de leerlingen nu ook veel met Google Mail. Onderling naar elkaar, maar ook naar de groepsleerkracht toe.

Het schoolwerk staat op Google Classroom. Dit is de belangrijkste plek voor de leerlingen. Hier vinden ze hun thuiswerkopdrachten en het laatste nieuws. Hier vindt ook veel communicatie plaats via de privéberichten.

De kinderen werken met taal en spelling gewoon door via Cloudwise. Deze lessen maken ze op de chromebook en de leerkracht kan ze goed volgen. De controledictees worden op vrijdag gegeven via Google Formulieren. In Gynzy Kids werken de kinderen op hun niveau verder met de rekenstof van onze methode Wereld in Getallen. Ook extra spellingsopdrachten via Gynzy staan dagelijks op het programma. De kinderen mogen ook aan de slag met grammatica en sommigen hebben “Extra werk” en zijn aan de slag gegaan met digitale geletterdheid. Ook met Gynzy kan de leerkracht de leerlingen prima volgen in hun ontwikkeling.

Nieuwsbegrip, Engels, Blits en spelling werkwoorden staan wekelijks op het programma. 

Om de dag daagt meester Stijn de leerlingen uit met “a photo a day challenge”. In Google Presentaties plaatsen de leerlingen foto’s met hun knuffel, aan het ontbijt of hun 1 april grap. De kinderen zijn zeer creatief in het maken van leuke foto’s.  

Kortom: Het programma in groep 8 draait gewoon door en de leerlingen werken fantastisch. Alleen ... mist deze leerkracht de kinderen wel … snik.