fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
8
april

Een inkijkje in het leren op afstand...bij groep 1/2

En ineens is alles anders...lege stoelen, een lege klas, een leeg kleuterplein...

Inmiddels zijn we bijna vier weken verder en is er zoveel werk verzet door ouders en leerkrachten. Wat een samenwerking!

De kleuters zijn afgelopen maandag met hun derde Schat- en Bingokaart gestart.

Op school (en thuis) bereiden wij (de juffen en meester) het nieuwe thema voor. Op school  maken we de lespakketten klaar met daarin de Schatkaart, knutselspullen en... we stoppen er vaak een leuke verrassing bij.

In classroom worden de opdrachten in ‘schoolwerk’ door ons klaargezet. Daar kunnen de kinderen leuke filmpjes zien en naar verhalen luisteren, liedjes leren en zingen en (beweeg)spelletjes doen.

De opdrachten (taal, rekenen, schrijven) leggen we uit, vaak door een filmpje met Pompom en Loeloe.

Daarna gaan we als echte pakketbezorgers aan de slag en brengen tasjes met lesmateriaal naar de kinderen. Tasjes hangen we aan de deurknop en we bellen aan. Daarna anderhalve meter naar achteren en zo kunnen we gezellig een praatje maken met ouders en kinderen. Of we kletsen door het raam en zwaaien natuurlijk altijd naar elkaar als we weer weggaan.

In onze ‘Keuchstudio’ nemen we allerlei filmpjes op voor de kinderen. En we leren vloggen!

Wat voor ons allemaal ook nieuw is, is de hangout met de kinderen. Een paar keer per week videobellen we...dat is leuk! Vooral het zwaaien naar elkaar en natuurlijk lekker kletsen met elkaar.

De kinderen luisteren soms naar een leuk prentenboek die de juffen en meester voorlezen, ze hebben een mooie beer getekend met succescriteria of spelen een spel met elkaar. En natuurlijk gaan we allemaal ‘Op berenjacht’ en er zijn al heel wat beren gespot :-)

Wat we superleuk vinden van classroom is dat wij maar ook de kinderen foto’s en/of filmpjes met elkaar kunnen delen. We hebben al veel lekkere haaseieren (opdracht/recept) voorbij zien komen en vliegtuigjes zien vliegen (opdracht: vliegtuig vouwen). Dus kunnen we gelukkig nog veel zien en lezen van elkaar. Daar worden de juffen en meester heel blij van want we missen de kinderen enorm!

Bedankt lieve ouders voor jullie geweldige inzet, samen zijn we sterk!

Voor nu wensen we iedereen een Vrolijk Pasen toe!