fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
19
april

Openstelling ouderportaal Parnassys

Voor het registreren van de gegevens van onze leerlingen, het bijhouden van hun ontwikkeling en het verwerken van hun resultaten gebruiken wij het programma ParnasSys.
Dit programma biedt tevens de mogelijkheid om u als ouder/verzorger inzage te geven in de gegevens en de resultaten van uw kind(eren). Hiervoor is de applicatie Ouderportaal ontwikkeld.

Zoals u weet vinden wij goede en open communicatie over ‘uw’ kind (en ‘onze’ leerling) heel belangrijk. Het ouderportaal is niet bedoeld ter vervanging van de persoonlijke contacten, maar juist als instrument om inzicht en samenwerking te versterken. Door u te laten (mee)kijken in het systeem van ParnasSys, blijven de gegevens up-to-date en kunnen we met elkaar de kinderen het beste begeleiden. Ook een afgeschermd deel van de schoolsite wordt in de toekomst via dit systeem bereikbaar. Het Ouderportaal van ParnasSys heeft dus diverse functies. Als er een nieuwe functie wordt opengesteld, krijgt u daarvan bericht.

Openstelling fase 1
Via pc of smartphone kunt u inloggen in het programma met een persoonlijke inlogcode. In fases zullen dit schooljaar de gegevens voor u zichtbaar worden. Het is de bedoeling om vanaf morgen met de eerste fase te beginnen. In fase 1 staan dan voor u open:
- administratieve gegevens van de leerling
- gezin
- absentie
- medische gegevens
Vanuit de school ontvangt u, op het door u opgegeven e-mailadres, een mail met een gebruikersnaam en een link om uw wachtwoord in te stellen.
Nadat u dit gedaan heeft, kunt u zelf binnen het ouderportaal uw eigen gegevens bekijken en, onder het fotootje van uw kind, ook informatie over hem/haar inzien. Als er een potloodje in de rechterbovenhoek staat, dan kunt u correcties op de administratieve gegevens doorgeven. Dit komt dan als een email bij ons binnen, waarna wij ze moeten accorderen.
U kunt niet alle medische gegevens zomaar wijzigen; wij moeten aan de hand van die gegevens vaak ook binnen de school iets in onze organisatie wijzigen. Als allergie-informatie niet correct in het systeem staat, of uw kind is over een allergie heen gegroeid, wilt u dat dan doorgeven aan admin.keuchenius@csgdewaard.nl?

E-mail vanuit school
Indien wij van u 2 e-mailadressen hebben ontvangen, krijgen beide ouders middels een eigen inlogcode toegang tot het ouderportaal. Als u hier geen bericht van ontvangt, wilt u dit dan zelf aan de school kenbaar maken?
We gaan voor de verzending van e-mails, zowel nieuwsbrieven als persoonlijke mails, ook overschakelen naar ParnasSys. Het kan dus gaan gebeuren dat u op meerdere mailadressen de nieuwsbrief krijgt, of dat u hem op het verkeerde mailadres krijgt. Wilt u ons dat dan laten weten?

Waarvoor registreren wij noodnummers?
Wat u wel moet weten is dat bij de noodnummers alleen telefoonnummers van derden staan, zoals van opa, oma, een oppas of een andere goede bekende van het kind die beschikbaar is. Aangezien de nummers van de ouders al bij de oudergegevens staan vermeld, worden ze niet extra vermeld bij de noodnummers. Vanuit school bellen wij een noodnummer alléén als we, bijvoorbeeld bij ziekte van de leerling, geen contact kunnen krijgen met de ouder(s)/verzorger(s).

Volgende fases
In de komende maanden zal ook de agenda van het ouderportaal gevuld worden. Vervolgens zullen we verslagen van (zorg)gesprekken die we met u hebben openstellen en we verwachten in de herfst ook de cijfers van leerlingen voor methodetoetsen zichtbaar te kunnen maken. Zo gaan we stap voor stap verder, waarbij wij het van belang vinden dat uw kind de ruimte houdt zich te ontwikkelen… Een keer een lager cijfer kan een teken zijn van goede & uitdagende lesstof en we vinden het van belang dat er voor het kind een balans blijft tussen ruimte geven vs. volgen, tussen laten leren vs. sturen, zowel binnen de school als thuis.

Uiteraard verwerken we uw gegevens en die van uw kind zorgvuldig. Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande inhoudelijke vragen hebben, wilt u dan contact opnemen met de directie: m.dejong@csgdewaard.nl?