fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
24
mei

De Keuchenius: een sociale en veilige school...

In de maand maart hebben we een enquête over de sociale veiligheid binnen onze school onder onze leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 gehouden.
We kunnen niet anders zeggen dan dat we héél vrolijk werden van de uitslag, want de leerlingen geven de school weer een heel hoge score op sociaal emotioneel gebied!
Zij gaven de school een 8,3 en, specifiek voor ‘veiligheid’ zelfs een 9!
De leerlingen geven aan dat zij zich veilig voelen op onze school, op het plein en tijdens de overblijf. Meerdere malen hebben we bij de open vraag ‘Heb je nog opmerkingen’ een reactie gekregen in de trant van 'leuke school en een lieve school!'
De leerlingen geven twee aandachtspunten aan, waar zij de school een zwakke score op geven: De juf/meester moet duidelijker optreden als anderen een leerling bang maken. Daarnaast geven jongens aan dat zij minder sterk het gevoel hebben dat bij niet-prettig gedrag jegens hen wordt opgetreden. Kennelijk ervaren meisjes dat meer.

We gaan scherp letten op welke momenten dit probleem speelt en zullen maatregelen nemen als dat wenselijk blijkt. Daarnaast wordt dit onderwerp komend schooljaar door ons als terugkerend reflectiepunt in het jaarplan meegenomen.

Bij de vorige afnamen waren we al zeer tevreden en het was onze doelstelling om de sfeer en veiligheid op school zo te houden. Ook externe partijen die de school bezoeken, zoals bijvoorbeeld tijdens de visitatie, noemen dit als opvallend sterk punt binnen onze school!

We constateren hiermee dat we onze doelstelling goed behaald hebben.
Als u signalen heeft dat er dit speelt, wacht dan niet maar neem contact op met de leerkracht van uw kind. Mocht u hier in zijn algemeenheid over door willen praten, wellicht omdat u toch zorgen hebt op dit terrein, neemt u dan contact op met meester Marco.