fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
29
mei

Groep 8 bezoekt de boerderij - de geboorte van Keuchie!

Vrijdag 18 mei zijn wij met groep ⅞ naar een zuivelboerderij geweest in Heenvliet. Daar hebben wij een rondleiding gehad door de boerderij. We hebben bij de schapen gekeken en mochten de lammetjes de fles geven en de grote schapen mochten we eten geven. Daarna gingen we naar de kalfjes die stonden in wiegjes heel schattig:):):)

De boer gaf ze melk en dat vonden ze heel lekker!!! Daarna gingen we naar de grotere kalfjes die mochten we ook eten geven. Toen zijn we naar de melkstal gelopen en hebben we gezien hoe de koeien gemolken werden met een melkmachine. Er kwam heel veel melk uit de uier. Daarna zijn we naar een kantine gegaan en eerst hebben we verse melk gedronken en toen kregen we een potje met ongeklopte slagroom die moesten we schudden totdat het boter was. Die hebben wij op een plakje ontbijtkoek gedaan en het was super lekker:):):). Toen we het allemaal op hadden kregen we een blad met een paar vragen over de boerderij.

Er was een koe die op bevallen stond en de boer zei dat hij er wel voor drie uur zou zijn. Hij ging voelen en toen kon hij de pootjes al voelen. Toen vroeg de meester wie er wou blijven om de bevalling te zien en wie er weg wou. Degenen die weggingen werden weggebracht door een paar ouders en de meester bleef met een groep kinderen op de boerderij. Het duurde best lang, want de pootjes waren er een stukje uit maar toen ging ze staan, zakte de pootjes weer terug. Ze ging weer liggen. De pootjes kwamen er steeds meer uit en uiteindelijk na een paar pogingen kwam ook het hoofdje eruit. Toen ging het heel snel. Toen hij eruit was keek de boerin of het een jongetje of een meisje was. Het was een jongetje en we hebben hem Keuchie genoemd.