fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
2
juni

Zendingsdoel: ondersteuning werkers in een sloppenwijk

Deze laatste paar weken van het schooljaar willen graag nog even uw aandacht vragen voor twee jonge mensen die in Zuid-Afrika, in de sloppenwijk ‘Capricorn’, een voorstad van Muizenberg, zijn gaan werken. Het zijn Joanne van de Geer uit Oud-Beijerland en haar Egyptische vriend Saleeb. Zij werken daar in nauw contact met de organisatie ‘Bethesda’. Capricorn is een sloppenwijk in Kaapstad waar mensen leven onder zware omstandigheden.

Veel jongeren in Capricorn willen studeren, maar verliezen al de hoop om dit te kunnen op het moment dat ze inzien dat ze meer dan 5 jaar moeten werken om alleen nog maar te kunnen starten met een opleiding. Te veel jongeren belanden in de criminaliteit. Ouderen spenderen dag en nacht op een bankje in een ongezonde leefomgeving, te bang om op straat te komen, door al het geweld en diefstal.
De kern van het werk van Joanne en Saleeb is om te luisteren naar de noden van de mensen en om daarin hoop, liefde en begrip te brengen van Gods koninkrijk.

Men hoort nogal eens berichten dat geld aan de strijkstok blijft hangen of dat projecten na een paar jaar verwaarloosd zijn en daarom is dit een mooi doel. Joanne en Saleeb helpen namelijk de plaatselijke bevolking, door te luisteren, hen te helpen stappen te zetten om hun leven op te bouwen en met gemeenschaps- en kerkopbouw. Zo bieden ze hulp aan de mensen uit Capricorn.

De spaarpotjes zullen er vanaf maandag weer staan en wij bevelen dit doel warm bij u aan. Op maandag (maar als u het bent vergeten mag het ook op een andere dag) kan uw kind er een bijdrage in doen.