fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
29
juni

Gezonde pauzehap

Zoals u weet deden wij, tot aan de meivakantie, mee aan het schoolfruit project. We hadden ons hiervoor aangemeld omdat we gezonde voeding belangrijk vinden. Kinderen leggen in hun jeugd een belangrijke basis voor hun toekomstige (on)gezondheid. Onderzocht is dat, door gezond gedrag te stimuleren, een deel van gezondheidsproblemen op volwassen leeftijd al op hele jonge leeftijd is te voorkomen of uit te stellen. Daarnaast draagt gezonde voeding ook bij aan een goede ontwikkeling van kinderen. 

De ochtendpauze op school is het moment om even iets te eten en te drinken. Dat is belangrijk om het vol te houden tot de middagpauze. Maar een pauzehap is niet bedoeld als hele maaltijd. Geeft u daarom iets mee dat niet te groot is. Fruit en groente zoals paprika, komkommer, worteltjes of tomaat, heeft de voorkeur. Een boterham is een prima alternatief. Voor het drinken zien we graag water of drinken met weinig suiker.

Bij de overblijf stimuleren we gezond eten. Wilt u uw kind dus alleen brood, fruit, groente of een andere gezonde hap meegeven en snoep of koek bewaren voor thuis?